Terapi

Terapi

Et terapiforløb

Et udbytterigt forløb hviler altid på en tryg atmosfære og tillid i relationen. Lige så vigtigt er det, at behandlingen bliver tilpasset det enkelte menneske, det gør jeg mig umage med. Terapien skal passe til personen – ikke omvendt.

Det er meget almindeligt, at have svært ved at overskue egne problemer og deres sammenhæng. I vores første samtale spørger jeg ind til din livssituation, vanskelighederne samt dine ressourcer, ønsker og mål. Jeg vil give min faglige vurdering, og herfra finder vi ud af, hvad der er mest hjælpsomt og gavnligt for dig eller jer.

Af og til er der blot brug for den første afklarende samtale. Et typisk forløb varer fra 3 til 10 samtaler med korte eller længere mellemrum.

Metoder

I mange tilfælde vil kognitiv adfærdsterapi eller metakognitiv terapi være en rigtig god vej at gå. Ikke mindst når det er angst, OCD eller depression, der er problematikken.

Her arbejder vi sammen om at bryde den uhensigtsmæssige tænkning og adfærd, som vedligeholder problemer, bekymringer og mistrivsel. Den tilgang har rigtig mange gavn af, viser både forskning og min erfaring.

i forhold til at forstå egne følelser og hvordan man indgår i nære relationer, er der meget at hente i viden om udviklingspsykologi og om sammenhængen mellem krop og psyke.

I terapi med voksne kan terapien rettes mod de personligt helt grundlæggende problematikker, styrkesider og mønstre – både i hoved og krop.

Til tider er det faktisk ikke flere men færre ord, der skal til for at få bragt sig selv videre til et mere tilfredsstillende liv. Man kan læse mere om min uddannelse, erfaringer og efteruddannelser under Profil